BLOG

Veri merkezi teknolojileri ve sunucu hizmetleri ile ilgili güncel kampanyalar, faydalı bilgiler ve gündelik içerikler için blogumuzu takip edin
156096995919 Haziran 2019 3474 kez okundu

Altyapıyı Değiştirmeden Spam Engellenebilir mi?

Altyapıyı Değiştirmeden Spam Engellenebilir mi?

Tümüyle bir Spam Koruma servisi olarak karşımıza çıkan Mail Gateway hizmeti, sizi yüksek lisans yatırımlarına girmeden, üstelik mevcut mail sunucunuza dokunmanıza gerek kalmadan koruma altına alacak düzeydedir.

İnternet kirliliğinin tam anlamıyla engellenmesi başarılamayan iki köşe başı sorunundan biri DDos diğeri Spam mailler olsa gerek. Güçlü donanımlar, spesifik konfigürasyonlar ve bütçe sarsan yatırımlar gerektiren bu süreçler her IT yöneticisinin sürekli zaman ayırması gereken kritik/kronik bir sorun durumunda. 

Evet, DDos ortaya çıktığında tüm sürecinizi kilitliyor ama karşılaşma sıklığını seyrek kabul edebiliriz. Oysa Spam Mailler günün her anında ekranımızı kirleten, zaman kaybettiren, daha sıcak, bu yönleriyle daha can sıkıcı bir sorun olarak karşımızda duruyor. Bu konuda bir çözüm önerimiz var!

Evet, mail sunucuları sürekli iş yükü taşıyan hassas servislerden biri. Bu tür sistemler üzerinde çalışırken fazlasıyla hassas davranıyoruz. Yapılacak en küçük hata, önemli bir e-posta mesajının kullanıcıya ulaşamamasına yol açabiliyor. Karşılaşacağınız sorunun ve belki de ortaya çıkacak maddi zararın boyutu şansınızla kalıyor. E-Posta servislerinin tek düze bir güvenlik prosedürü olmadığından ve IT yöneticisinin doğrudan kontrolüne muhtaç olduğundan tak-çalıştır bir çözüm söz konusu değil. Bu durumda IT yöneticisinin mail hareketlerini kolay ve hızlıca yönetebileceği ve olası hataların telafi edilebileceği bir platform ihtiyacı ortaya çıkıyor. 

İşte tüm bu süreçleri hızlı, kolay ve alt yapıyı değiştirmeden hemen devreye alabilmek mümkün. Mail Gateway hizmeti ile yalnızca DNS değişikliği yaparak dakikalar içerisinde devreye alabilirsiniz. 

Mailgateway sisteminin özelliklerinden kısaca bahsedecek olursak;

- En önemli özelliği elbette Dnsbl desteği sunması. Bu özellik sayesinde Blacklistlere giren mail sunucularından gelen mailleri reddedebilirsiniz. Hatta Kendi özel Dnsbl servisinizi kurabilir, özellikle spam aldığınız mail sunucuları reddedebilirsiniz. 

- Gelişmiş Whitelist/Blacklist özelliği sayesinde belli domainleri, yine belirleyeceğiniz IP"leri ve mail sunucularını, spamlistlere girseler bile kabul edebilir ya da girmeseler bile engelleyebilirsiniz.

- Spesifik bir özellik olarak "İçerik kontrolü" ile gelen mailin spam olup olmadığını tespit edebilme özelliği sayesinde Spam korumasını %99 seviyelerine kadar çıkartmanız mümkün. 

- Log hareketlerini detaylı ve hızlı şekilde inceleyebilme olanağı ile mail kaybı yaşamadan spam olarak tespit edilen maillerden herhangi birini kullanıcıya ulaştırabilirsiniz. 

- Gelen/Giden mail raporlarıyla mail sunucunuzun üzerindeki yükü, spam olarak tespit edilen ve kullanıcılara ulaştırılan mesajları istatistiki verilerle gözlemleyebilirsiniz. 

Göreceğiniz üzere tümüyle bir Spam Koruma servisi olarak karşımıza çıkan Mail Gateway hizmeti, sizi yüksek lisans yatırımlarına girmeden, üstelik mevcut mail sunucunuza dokunmanıza gerek kalmadan koruma altına alacak düzeydedir. Üstelik kurulum ve konfigürasyon noktasında sunduğumuz ücretsiz danışmanlık hizmetimiz ile tüm teknik süreçte yanınızda oluyoruz.


Son Eklenenler
Spam Nedir? 159706970110 Ağustos 2020
İşlemci Sıcaklığı Kaç Olmalı? 159689521808 Ağustos 2020
Kişisel Web Sitesi 159683073707 Ağustos 2020
En Çok Okunanlar
Yerli ve Milli İşlemci (Çakıl) 156034654512 Haziran 2019
DDos Saldırıları 148414386711 Ocak 2017
Kişisel Web Sitesi 159683073707 Ağustos 2020
Soğutma ve Enerji Verimliliği 148554578827 Ocak 2017
İşlemci Sıcaklığı Kaç Olmalı? 159689521808 Ağustos 2020