BLOG

Veri merkezi teknolojileri ve sunucu hizmetleri ile ilgili güncel kampanyalar, faydalı bilgiler ve gündelik içerikler için blogumuzu takip edin
149158120707 Nisan 2017 6467 kez okundu

Baremetal Yönetim Parmaklarınızın Ucunda

Baremetal Yönetim Parmaklarınızın Ucunda

Baremetal yönetim parmaklarınızın ucunda, tek dokunuşla sunucunuzu resetleyin, cpu-ram-internet yükünüzü anlık olarak izleyin

Baremetal yönetimi parmaklarınızın ucuna getiriyoruz. Sunucunuzu tek dokunuşla resetleyin, cpu-ram-internet yükünüzü anlık olarak izleyin.

Türkiye"ye RemoteReboot kavramını getiren Datafon, şimdi çıtayı daha da yükseltiyor. Artık sunucunuzu tüm akıllı cihazlardan ve tabii ki bilgisayarınızdan tek tuşla, tek dokunuşla sisteminizi yeniden başlatma, cpu, ram ve internet erişimini anlık olarak takip edebilme ve yetki gerektiren tüm işlemleri küçük dokunuşlarla gerçekleştirebilme olanağı sunuyoruz.




Baremetal yönetim nedir?

Sunucuların yazılım tabanlı öğeleri veri üretebilir ve entegrasyona açıktır. Ancak fiziksel öğelere erişmeniz mümkün olamaz. Örneğin sunucunuzun enerji kaynağını şebeke seviyesinde kesemez ve ölçümleyemezsiniz. Aynı şekilde Bios seviyesindeki verilerin tümüne işletim sistemi üzerinden ulaşamaz, sunucunuzda gerçekleşebilecek olası bir aksaklıkta Cpu, Ram ve Ethernet gibi öğelerin durumunu sorgulayamazsınız. Baremetal yönetim, tüm bu elektromekanik öğelerin ölçümlenebilir ve yönetilebilir hale getirilmesidir. 


RemoteReboot ve Datafon

2002 yılında temellerini attığımız ve ilk kurumsal verileri taşımaya başladığımız günden itibaren Verimerkezimizi geliştirirken küresel gelişmeleri takip ettik. Ancak bir noktadan sonra inovasyon arayışlarımız bizi özgün fikirler üretmeye sevk etti. Ülkemizde ki verimerkezi teknolojileri çağın oldukça gerisindeydi ve aradaki farkın hızla kapatılması gerekiyordu. Yaptığımız ar-ge çalışmaları neticesinde henüz popüler olmaya başlamış ve daha çok entegre sistemlerde kullanılan PDU teknolojileri üzerine yoğunlaştık. Çalışmalarımız mevyesini vermeye başladı ve ilk kabin entegrasyonunu 2007 yılında devreye alarak kullanıma sunduk. Artık müşterilerimiz sunucularını resetlemek istediklerinde bizi aramak zorunda kalmıyorlardı. 

Henüz verimerkezi sektörünün temel taşlarının oturmadığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu hamle ile sektöre yeni bir soluk kazandırdık. İlerleyen yıllarda diğer verimerkezlerinin de bu teknolojiye entegre olma teşebbüsleri keyifle takip ettik. Bu alanda sektöre ilham vermiş olmanın keyfi sonraki arge çalışmalarımızı da teşvik vetti. 


CPU - Ram - İnternet Kullanımının Takibi

Kilitlenen ve erişimi kesilen sunucuların yeniden erişime açılması sürecini hızlandırmıştık. Bir sonraki adımımız ise sunucuların kilitlenmesine sebep olabilecek performans sıkışmalarını ve yük dengelerini geriye dönük takip ederek ileriye dönük ihtiyaçları ön görüp olası kilitlenmelerin önüne geçmeye imkan tanımak oldu. Uzun yıllardır kullanılan SNMP teknolojisi bu iş için uygundu. Ancak kilitlenme esnasında işletim sistemi seviyesinde erişimin ortadan kalkması bu süreci sekteye uğratıyordu. Bu noktada çözüm iDRAC teknolojsi ile entegre olmaktı. Projeyi öncelikli olarak kendi sistemlerimizde ardından kiralık sonrasında donanımı uyumlu olan barındırma sunucularında devreye aldık. Artık sunucuların CPU-RAM ve İnternet erişimlerini geriye dönük olarak takip edebiliyorduk. 


Tek Merkezden Yönetim ve İzleme

Her biri ayrı birer arge projesi olarak başlayan ve ayrı ayrı sonuçlanan çalışmalarımızı tek bir noktadan takip edilebilir ve yönetilebilir hale getirmenin zamanı gelmişti. Entegrasyon çalışmalarımızı tamamladık ve "Hizmet Yönetim Paneli" üzerinden entegre ederek tüm uygulamaları tek bir ekrana sığdırdık. Bu ekranı da mobil uyumlu hale getirerek çok daha kullanışlı hale getirdik. 


Böylece;

Sunucunuzu ister bilgisayarınızdan, ister cep telefonunuzdan tek bir dokunuşla resetleyebilecek, Cpu, Ram ve İnternet yoğunluğunuzu 24 saat esasına göre geriye dönük olarak takip ederek işlem yoğunluğu ve performans daralmalarını ön görebileceksiniz. 


Sektöre ilham verecek yeni arge çalışmalarımız için bizi takip etmeye devam edin. 



Son Eklenenler
Spam Nedir? 159706970110 Ağustos 2020
İşlemci Sıcaklığı Kaç Olmalı? 159689521808 Ağustos 2020
Kişisel Web Sitesi 159683073707 Ağustos 2020
En Çok Okunanlar
Yerli ve Milli İşlemci (Çakıl) 156034654512 Haziran 2019
DDos Saldırıları 148414386711 Ocak 2017
Kişisel Web Sitesi 159683073707 Ağustos 2020
Soğutma ve Enerji Verimliliği 148554578827 Ocak 2017
İşlemci Sıcaklığı Kaç Olmalı? 159689521808 Ağustos 2020