BLOG

Veri merkezi teknolojileri ve sunucu hizmetleri ile ilgili güncel kampanyalar, faydalı bilgiler ve gündelik içerikler için blogumuzu takip edin
159683073707 Ağustos 2020 6181 kez okundu

Kişisel Web Sitesi

Kişisel Web Sitesi

Kişisel Web Sitesi kurmak, kendi blogunuzu oluşturmak, kimliğinizi internet dünyasına takdim etmek ve bir bakıma kartvizitinizi oluşturmak istiyorsanız; bazı tavsiyelerimiz var.

İsminizin internette kaç kez aratıldığını hiç düşündünüz mü? 

Web sitesi artık ticari bir araç olmaktan öteye geçti; internet mecrasındaki kimliğimiz, kartvizitimiz haline geldi. Evet, sosyal medya hesaplarımız bir yönüyle bu ihtiyaca karşılık veriyor. Ama zaman tüneli içerisinde akıp giden içerikler takip edilebilir olmaktan çok uzak. 

Yeni trend kişisel web siteleri. Size özel, sizin istediğiniz gibi, tümüyle sizi odaklayan bir web sitesi artık bir ihtiyaç. Akademisyen, doktor, öğrenci ya da kariyer hedefleri olan bir beyaz yakalıysanız, isminiz mutlaka internetten aratılacak, hakkınızda öğrenilmek istenenler arama motorlarında sorgulatılacaktır. Sizi tanımak, hakkınızda bilgiler edinmek isteyenler için kendinizi takdim edebileceğiniz bir araç olarak Kişisel Web Sitesi önemli bir avantaj sağlayacaktır. 

Eskiden bir web sitesi kurmak teknik bilgi gerektirirdi. Bir web ajansıyla görüşmeniz, ya da işini bilen bir webasterla anlaşmanız gerekirdi. Evet, aslında halen öyle. Ticari kaygılar barındıran bir web sitesi için tüm bunlara ihtiyacınız var. Ama doğrudan isminizin hedeflendiği, kişisel bilgileriniz, blogunuz ve kendinizi dakdim edecek içeriklerinizden oluşacak bir web sitesi için bunların hiçbirine gerek yok. Hızlı, pratik ve dakikalar içerisinde kendi kişisel web sitenizi kurabilirsiniz. Gelin seçenekleri birlikte inceleyelim;

Hazır Web Sitesi Seçenekleri

Kolay yoldan web sitesi sahibi olmanın pratik bir yolu. Bu iş için ortaya çıkan ve kaliteli hizmetler sunan Hazır Web Sitesi sağlayıcıları seçenekler arasında. Wix, v.b. platformlar size hazır, hızlı, kolay bir web sitesi sunabilir. Üye olup, herhangi bir ücret ödemeden temel özelliklere sahip bir web sitesi açabilirsiniz. Ancak şöyle bir handikap var ki; bu platformların hedefi ticari web siteleridir. Ücretsiz olarak sağladıkları kısıtlı hizmetleri ücretli hizmetlere dönüştürmeyi amaçlarlar. Bu nedenle tam anlamıyla bir web sitesine sahip olabilir misiniz; soru işareti.. Zira size sağlayacakları web sitesi daha çok subdomain şeklinde (örn. adiniz.ilgiliplatform.com) olacaktır. Mütevazi de olsa bir ücret ödeyebilirim, yeniliklere açığım derseniz bu alternatifi değerlendirebilirsiniz. Google arama motoruna "Hazır Web Sitesi" yazarak yapacağınız bir aramayla pek çok alternatife ulaşabilirsiniz. 

Blogger Olmak mı İstiyorsunuz?

İnternet mecrasının eskimeyen trendi bloggerlık. Gezginler, şairler, araştırmacılar, içerik üreticiler, bloglar ile kendi okuyucu kitlelerini oluşturabiliyorlar, hatta reklamlar vererek mütevazi de olsa ek kazanç elde edebiliyorlar. Üstelik küresel çapta gelişmiş blog alt yapısı sağlayıcılar mobil telefonlardan bile kolayca yönetilebilen blogger sayfalarını ücretsiz olarak sağlayabiliyorlar. Tabi yine; adiniz.blogsaglayiciniz.com şeklinde bir alt alan adı ile. Kendi alan adınızı kullanmak isterseniz önce alan adınızı tescil edip sonrasında yine mütevazi de olsa bir ücret ödemeniz gerekecektir. Tabi, burada amaç sürekli içerik üretmek. Sizin yazacak, yayınlayacak yoğun bir içerik sirkülasyonunuz yoksa blogger sistemi sizin için pek ideal olmayabilir. Ama ben bir blogger olacağım diyorsanız buyrun; Wordpress.com

Kendinize Özel Bir Web Sitesi mi İstiyorsunuz?

Basma kalıp hazır web siteleri, ya da kısıtlı blog sistemleri kullanmak yerine tam anlamıyla sizin için çalışacak, size özel bir bir web sitesi olsun istiyorsanız, biraz da uğraşırım, yeni şeyler öğrenmeye açığım diyorsanız ihtiyacınız olan şey bir Web Hosting hizmeti. 

Kısaca bahsedelim; Web Hosting, web sitelerinin çalışması için gerekli teknik alt yapının sağlandığı hizmetlerdir. Web sitenizi çalıştıracak yazılımlar, veritabanı, mail, v.b. kaynakları barındırna, 7/24 ayakta tutmak için tasarlanmış sistemler sayesinde internette gezinebiliyoruz. İnternette karşınıza çıkan web sitelerinin neredeyse tamamı bu bu sistem üzerinden çalışır. 

Bu noktada yapmanız gereken önce alan adınızı tescil etmek olacak. Adınızsoyadınız.com gibi bir domain tescil ederek işe başlamalısınız. Domain Sorgulama sayfasına giderek müsait olan alan adınızı sorgulayıp satın alabilirsiniz. 

Tescil işleminden sonra yapmanız gereken bir web hosting hizmeti almak. Buradan en düşük maliyetli hosting paketini satın alabilirsiniz; Web Hosting

Artık hazırsınız. Şimdi size gönderilecek hosting erişim bilgileriyle kontrol panelinize girerek Wordpress Kurulum Sihirbazını çalıştırabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, Wordpress Blog sistemleri size bir alt alan adı ve kısıtlı kullanım imkanları sunacaktır. Kısıtlamalar olmaksızın kullanmak ve kendinize özel bir web sitesi inşa etmek için hosting hizmetiniz üzerinden otomatik şekilde kurulacak bir wordpress sayfasına sahip olacaksınız. Bu konuda teknik bilgiye sahip değilseniz hizmet yönetim paneli üzerinden göndereceğiniz destek talebiyle hem teknik destek alabilir hem de hizmetinize ait tüm diğer işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. 

Kartvizit Web Sitesi

Ve son seçenek; kartvizit web sitesi. Ne demek kartvizit web sitesi? Kendinizi takdim edebileceğiniz, yazılar yayınlayıp kendi içeriklerinizi oluşturabileceğiniz bir web sitesine ihtiyacınız varsa; bunun için en hızlı seçenek kartvizit web sitesi olacaktır. Temel ihtiyaçlar için tasarlanmış, tasarım alternatifleri olan ve birkaç dakikada hemen kullanmaya başlayabileceğiniz bu sistem ile internetteki kimliğinizi oluşturabilirsiniz. 

Hemen bir örnek verelim; benim kartvizit sitem; https://bozbeyaz.com

Bunun gibi veya böyle bir web sitesine sahip olmak istiyorsanız alan adınızı tescil edip kolayca yayına açabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken buradan alan adınızı tescil etmek. Yapmanız gereken başka bir şey yok; birkaç dakika sonra tarayıcınıza alan adınızı yazdığınızda karşınıza web siteniz çıkacak. E-Posta hesabınıza otomatik olarak gönderilen şifre ile içeriklerinizi yönetip web sitenizi düzenlemeye başlayabilirsiniz .

Umuyorum aradığınızı bulmuşsunuzdur. Sormak istedikleriniz olursa bana yazın; E-Posta adresim kartvizit sitemde. 

Kişisel Web Sitesi Örnekleri

Sadece anlatmakla olmaz değil mi; birkaç örnek gösterelim, zihninizdeki resim biraz daha canlansın. Başarılı kişisel web sitesi örneklerinden bir derlemek yaptık. Hem ilham versin, hem örnek olsun istedik. 

Bakınız; başarılı bir kişisel web sitesi örneği. Yeterli teknik bilgi ve biraz ilgi ile güzel bir iş ortaya çıkmış değil mi? Böyle bir web siteniz olduğunda daha çok önemseneceğinizden emin olabilirsiniz. 


 

Başarılı bir kişisel web sitesi örneği daha. Bir İş İnsanı, internetteki kimliğini şansa bırakmamış, zarif, sade ve kullanışlı bir kişisel web sitesi ile internetteki yerini almış. İhtiyacınız olan zaten bu değil mi?


 


Yine sade, keyifli bir web sitesi. Büyük beklentiler için değil kullanışlı bir web sitesi sahibi olmak için yayınlanmış keyifli bir çalışma. 


 

İşte internetin en eski Kişisel Web Sitelerinden biri; hepiminizin tanıdığı gazeteci Uğur Dündar, bu konuda en erken davrananlardan biri. Evet, oldukça eski bir web sitesi olduğu için günümüz web sitelerini pek andırmıyor, ama bu haliyle bile ne kadar kullanışlı öyle değil mi?

Son Eklenenler
Spam Nedir? 159706970110 Ağustos 2020
İşlemci Sıcaklığı Kaç Olmalı? 159689521808 Ağustos 2020
Kişisel Web Sitesi 159683073707 Ağustos 2020
En Çok Okunanlar
Yerli ve Milli İşlemci (Çakıl) 156034654512 Haziran 2019
DDos Saldırıları 148414386711 Ocak 2017
Kişisel Web Sitesi 159683073707 Ağustos 2020
Soğutma ve Enerji Verimliliği 148554578827 Ocak 2017
İşlemci Sıcaklığı Kaç Olmalı? 159689521808 Ağustos 2020